Een kijkje bij Bijoux Petit Paris

Onze eerste blogpost is een feit! Wij zijn langs geweest bij Bijoux Petit Paris waar we ontvangen werden door de eigenaar Rob en zijn zoon Brian. Hier kregen we het mooie verhaal te horen over de oorsprong van de winkel,  Rob zijn passie en het verhaal van zijn vrouw.petitparisdenhaag-2-2-2

Leuk dat jullie mee wilde doen met het interview! Bijoux Petit Paris, kunt u kort uitleggen wat voor winkel het is en wat u doet?

Rob: “We zijn een bijouterie. We zitten hier 38 jaar inmiddels en verkopen sieraden, tassen, handschoenen, sjaals en ceinturen.

Brian: “Mijn vader doet vooral de inkopen en de administratie enzovoorts en het personeel doet eigenlijk een beetje de dagelijkse dingen. De inkoop van de sieraden en het samenstellen van de collectie wordt gedaan door Silvana, die hier al ruim 25 jaar werkt! De andere medewerksters, Yvonne en Diana, hebben daar ook een stem in!”

Rob: “Het zakelijk deel, de tassen en handschoenen is mijn pakkie aan. En de sieraden hebben de dames overgenomen. Daar kan je je wel wat bij voorstellen, haha. We hebben er in de loop der jaren ook een paar nieuwe producten bijgekregen zoals de KAZURI sieraden uit Kenia, een fairtrade product. Ook verkopen we sinds een aantal jaar het Deense sieradenmerk DANSKSMYKKEKUNST.”

Al 38 jaar? Is dit dan uw eerste winkel?

Rob: “Het is van mijn vrouw eigenlijk, maar die is een paar maanden geleden helaas overleden. Het was echt haar kindje. Het bedrijf wordt voortgezet, dat is een belofte die we hebben gemaakt aan mijn vrouw. Daar zijn we nu mee bezig in wat voor vorm dat gaat gebeuren.”

Gecondoleerd.. Maar uw vrouw is de winkel dus echt begonnen en u bent hierin mee gegaan?

Rob: “Bedankt. Ja die is de derde in de generatie. Haar opa is er ooit mee begonnen. haar opa had 2 zoons en die zijn allebei in de branche verder gegaan. Haar vader is hier ooit aan het eind van de laan, waar de zonnestudio nu zit, begonnen. De kinderen zijn vervolgens verder gegaan.”

Dus u had twee locaties op de Frederik Hendriklaan?

Rob: “Ja, die heeft al die tijd nog bestaan en het was natuurlijk een mooie aanvulling. De Statenlaan hier was altijd een breekpunt. Ik weet niet of jullie De Fred een beetje kennen, maar waar de tram rijdt is eigenlijk voor een heleboel mensen een keerpunt. Ze lopen of het ene stuk of het andere stuk. Dus je bijt elkaar niet. En dit kwam vrij en daar is zij begonnen. Kijk maar op onze website daar staat het verhaaltje.” (http://petitparis-denhaag.nl/)

Wat vindt u eigenlijk van de sfeer in De Fred en de samenwerking tussen de winkels?

Rob: “Prima.”

Brian: “Er wisselt zeg maar best wel veel door dus je kent niet heel veel mensen.”

Rob:Nee, ik ken ze van hier in de buurt en een paar van de andere stukken.”

Brian: “Je hebt hiernaast Simon Vogel, die zit er al heel lang, dus die kennen we dan goed. En handyman zit er al een tijdje.”

Rob: “Ja en wat je natuurlijk heel veel ziet de laatste jaren hier op de Fred, zijn de expats in de buurt. Ik weet niet of je dit interview al vaker hebt gedaan, maar dat zal je vaker horen. Toen ik hier 38 jaar geleden begon sprak ik echt alleen maar Nederlands. Langzaam maar zeker moet je nu echt wel alle talen spreken. Gelukkig heb ik m’n school ook afgemaakt. Dat zijn de mensen die het geld uitgeven nu hier.”

Oké, interessant. Wat vindt u nou zelf het leukste van uw winkel?

 Rob: “Wat ik het leukste vindt zelf? De handschoenen, ja prachtig vak.”Petit Paris Handschoenen Foto

Daar weten wij niet zo veel van, haha.. Kunt u daar meer over vertellen?

Rob: “Nee, dat geldt dus voor 99 van de 100 klanten. Ja, als je mensen dus goed kunt adviseren en dat is dan wat we voor hebben op de grootwinkelbedrijven. Daar staan mensen in bakken te plukken en te kijken of het past. Maar daar koop je 4 vingers en een duim en hier koop je een handschoen. Daar kan je de mensen in adviseren. Wat dat betreft heb ik, nou eigenlijk mijn vrouw, prima personeel. 3 verkoopsters, die hier inmiddels ruim 25, 18 en 6 jaar werken! Die zijn voor ons goud waard!

En we kopen natuurlijk samen in met de familie. Dat zijn de leuke dingen. We hebben in Portugal een fabrikant voor handschoenen. Als je ziet wat een vakmanschap daar nog zit. Dat is prachtig. Het is allemaal naar die landen toe, als je dat ziet daar, prachtige voorraden, vachten en huiden en dan de skills van de mensen wat ze maken. Mensen moesten eens weten hoe arbeidsintensief het is.”

Zijn er ook echt dingen waar je een hekel aan hebt om te doen aan het ondernemen?

Rob: “Belasting betalen maar dat geld voor jullie ook denk ik, haha. Maar nee, het is niet dat ik ’s morgens echt opsta en denk van: wat een shitdag.”

Dat is mooi! Nou, het interview zit er alweer op. Hartstikke bedankt en is er nog iets dat u wilt zeggen tegen de lezers?

Rob: “Ja, we hebben ook zomerhandschoenen, haha.”

 

Bekijk het pinterestbord voor nog meer mooie foto’s van Bijoux Petit Paris!

Advertenties

Een gedachte over “Een kijkje bij Bijoux Petit Paris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s